Finddato lukker ned

I 16 år har internettjenesten Finddato.dk hjulpet grupper med at finde den bedste dato til et arrangement.

I slutningen af maj måned 2018 træder en ny Databeskyttelsesforordning fra EU i kraft (også kendt som GDPR). Dette er en positivt tiltag, som vil hjælpe borgere i hele EU med beskyttelse af private data. Samtidig stiller det nye krav til virksomheder og udviklere af apps og internettjenester.

Finddato.dk er en gratis tjeneste uden indtjening og pt. uden ressourcer til at modernisere funktioner i tjenesten eller den bagvedliggende struktur. Hverken til nye efterspurgte funktioner fra brugerne eller til at leve op til den nye databeskyttelsesforordning.

I dag er der mange andre gode alternativer til Finddato.dk - både som apps og som websites.
Og derfor er beslutningen nu taget at lukke ned for Finddato.dk

Jeg siger tak til dem, der har været glade brugere af systemet gennem tiden og jeg håber, at det ikke giver for store kvaler at flytte til et alternativ.

Senest 24. maj 2018 bliver adgang til Finddato.dk lukket og alle brugerdata vil blive fjernet.

Mvh. Hans Peter Nielsen, udvikler og ejer af Finddato.dk
Finddatos historie

I 2002 opstod ideen om Finddato hos Hans Peter Nielsen i enkeltmandsvirksomheden Cynope Internet. Når aftaler skulle koordineres med venner og bekendte over e-mail manglede der er system, som kunne gøre det nemmere at finde den dato, hvor flest mulige kunne deltage.

En lille beta-version af FindDato.dk med begrænset funktionalitet blev udviklet, og omgangskredsen blev indbudt til at afprøve systemet. Systemet kunne hjælpe med at koordinere datoer til arrangementer blandt de 12 indbudte brugere, og beviste hurtigt sin eksistensberettigelse.

Det lille system udgjorde fundamentet i videreudvikling på systemet og med ideen om at gøre det til en åben service, så flere brugere kunne udnytte den klare fordel af at koordinere aftaler i systemet.
Siden 2002 har Finddato derfor eksisteret som en åben service.

I efteråret 2008 bragte DR et kort indslag om Finddato i TV-programmet Kontant, og i den forbindelse blev der optimeret en smule på funktionalitet og layout.

Relancering i 2011

Helt til efteråret 2010 havde Finddato stadig den oprindelige kodebase og det oprindelige koncept som fundament, og i mellemtiden er både Web 2.0 og Facebook blevet allestedsnærværende.
Der tages en beslutning om at relancere Finddato i en ny og tidsvarende version med mere sociale funktioner, med integration til Facebook og med et tidsvarende design.
I januar 2011 lanceredes den nye version af Finddato.